Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2015 10:42 - Как да не изперкаме през декември
Автор: pribryunetkata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 697 Коментари: 0 Гласове:
1



Декември е един от най-„тежките“ месеци през годината. Натоварен е и в личен и в служебен план, емоционално и финансово.

Идва краят на годината и в работата си трябва да довършим много неща. Повечето почивни дни в празничния декември допълнително „сгъстяват“ работната атмосфера.

Именни дни, семейни сбирки, служебни или приятелски партита за Коледа и Нова година, на които трябва да присъстваме претоварват програмата ни.

Купуването на подаръци и тоалети, приготвянето на празнични трапези ни притесняват не само психически, но и финансово. Много хора дори прибягват до различни заеми.

При това положение, кога да изперка човек, ако не през декември? Много хора вместо да се отдадат на празнично настроение изпадат в депресия. Все пак това не е задължително. Има и друг вариант – да гледаме по-леко на нещата, да сме по-организирани и да забравим за перфекционизма.

Ето и няколко идеи, които ще ни помогнат да не изперкаме през декември:

Декември има всяка година

Спомнете си как преживяхте миналия декември. Помислете какво Ви натовари най-много и как може да промените подхода към него. Кои бяха най-приятните и забавни мигове? Тях пък се постарайте да увеличите.

Изпреварете събитията

Доста по-рано може да се подготвите за „задължителната програма“. Именният ден на съпруга Ви и Коледа са константи в декемврийската Ви програма. Служебният купон може да не е на една и съща дата, но всяка година има такъв. Винаги купувате подаръци на определени хора. Не чакайте до последния момент и се подгответе за сигурните събития по-рано. Така ще сте по-спокойни и ще имате по-малко задължения в най-натоварения момент.

Забравете за перфекционизма

Не позволявайте на дреболии да Ви развалят настроението. Не се претоварвайте излишно. Единствената разлика, която ще се усети между празнична трапеза с 6 и с 8 мезета е в степента на вашата умора.

Не забравяйте кое е най-важното

Най-важното в един празник не е идеалната прическа. Не са и салфетките сгънати във формат на корабчета. Най-важното е да сте в компанията на хора, които обичате и с които Ви е приятно, да се забавлявате забравили всякакви тревоги.

Ако сте от тези, за които декември е най-изтощителният и ужасен месец в годината не забравяйте, че това не е закон. Съвсем не е задължително да изперкате през декември. Опитайте се да промените нагласата си. Тази година за разнообразие се отпуснете и се забавлявайте.

Весели празници!




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pribryunetkata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 43703
Постинги: 24
Коментари: 3
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930