Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2014 16:41 - Как дядо Мраз стана дядо Коледа
Автор: pribryunetkata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 901 Коментари: 0 Гласове:
2



Питали ли сте се как дядо Мраз стана дядо Коледа? Аз да. И за това направих едно сериозно проучване по въпроса. Намерих адреса на добрия старец и го попитах лично. Ще кажа и на вас какво ми отговори той.

Както всички знаем дядо Мраз е вълшебник. А вълшебниците остаряват по-различно от обикновените хора и живеят много, много по-дълго. Та същото е и с нашия любим дядо. Само че, вълшебник или не, дядо Мраз остарял и се уморил. Дошъл момент, в който му било страшно трудно да обиколи всички деца, за да им остави подаръци. Усещал, че вече не може да се справи и трябва да се откаже, но сърце не му давало да изостави децата и да ги лиши от новогодишната радост. След като умувал известно време му хрумнала чудесна идея.

Извикал дядо Мраз сина си, който също бил вълшебник. Обяснил му как стоят нещата и го помолил за помощ. Дядомразовият син обичал децата, също като баща си. Затова веднага приел да помогне.

Дошъл следващият декември. Синът на дядо Мраз се приготвил за празничната обиколка. Но бил толкова нетърпелив да зарадва децата, че не могъл да изтърпи и да дочака новогодишната нощ. Решил, че може да раздаде подаръците малко по-рано – на Коледа. И така децата започнали да получават подаръците малко по-рано и нарекли добрият дядо Коледа.

Попитах добрия старец и защо в даден момент деца изведнъж решават, че той не съществува. Обясни ми, че това също е част от магията. Джуджетата много искат да има подарък за всички хора на света, но не могат да произведат такова количество. За това, когато децата пораснат името им изчезва от вълшебния списък и те решават, че дядо Коледа не съществува. Така не страдат, че вече не може да получават подарък от него.





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pribryunetkata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 43667
Постинги: 24
Коментари: 3
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930